Zrinjski ubjedljiv u Zenici

Košarkaški kup BiH

Zrinjski ubjedljiv u Zenici

M. Šljivak, foto: Elmedin Mehić

Večeras su odigrane tri utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine za košarkaše. Iznenađenje je napravila ekipa OKK Sloboda, koja je izbacila ekipu Varde, dok su dalje prošle i ekipe Zrinjskog i Borca.

Zrinjski je sasvim zasluženo slavio u Zenici protiv Čelika rezultatom 73:98, te je tako prekinuo niz poraza iz prvenstva. Mladi tim Slobode u Tuzli je večeras slavio pobjedu nad Vardom rezultatom 82:75 u veoma zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici.

Susret je bio neizvjestan sve do zadnjeg perioda koji Tuzlaci dobivaju 28:19, te stvaraju ključnu prednost koja im je omogućila prolaz dalje. U posljednjoj utakmici večeri Borac je u Banjaluci ubjedljivo savladao Brotnjo 84:54.

Vogošća je susret 1/8 finala predala ekipi Igokee, te će tim iz Laktaša bez borbe proći dalje.

Sutra su na rasporedu još dva susreta, a sastaju se Posušje-Mladost, te Kiseljak-Čapljina. U četvrtak je na rasporedu susret Kakanj-Bosna, dok je susret između Radnika iz Bijeljine i Širokog Wwin odgođen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.