Allegri: Osvajanje Lige prvaka nije cilj nego san

Prokomentarisao i grupu u kojoj se nalaze

Allegri: Osvajanje Lige prvaka nije cilj nego san

Eldar Ganibegović

Trener Juventusa Massimiliano Allegri smatra da je klub napravio velike uspjehe plasmanom u dva finala Lige prvaka u prethdone tri godine.

"Prvi put je bilo stvarno neočekivano, dok smo se u drugom zaista nadali da ćemo osvojiti. Osvajanje Lige prvaka ne može biti cilj nego san. Da bi ostvario taj san moraš da radiš vrijedno godinama", rekao je Allegri, a zatim se dotakao promjena u svom timu:

"Nekoliko igrača je tek stiglo, klub se pojačao, ali, da bismo imali rezultate potrebno je da radimo vrijedno i budemo motivisani. Imamo snažnu ekipu, međutim, možemo još dosta da napredujemo tehnički i taktički."

Stara dama je ove godine u grupi sa Barcelonom, Sportingom i Olympiacosom, pa je Allegri odlučio prokomentarisati protivnike.

"Grupa je znatno više ujednačena nego što se čini. Barcelona, Sporting i Olympiacos imaju veliko uskustvo u Evropi. Neće biti lahko doći do bodova.", tvrdi šef Juventusa. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi