Argentinci bez Gaga na Svjetskom prvenstvu

Veznjak se povrijedio

Argentinci bez Gaga na Svjetskom prvenstvu

E. Škorić

Bivši veznjak Real Madrida Fernando Gago zbog povrede bi mogao propustiti Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Argentinski reprezentativac povrijedio se u sinoćnjem remiju Boca Juniorsa i Colona (0:0) i kako stvari stoje, neće igrati u Brazilu na Mundijalu.

Iz Boce su saopćili kako će njihovom veznjaku zbog povrede koljena biti neophodno 60 dana za oporavak.

To znači da će Gago najvjerovatnije propustiti Svjetsko prvenstvo koje počinje za 58 dana. Za sada nema naznaka koga će argentinski selektor Alejandro Sabella pozvati umjesto igrača koji je ljetos prešao iz Boce u Valenciju i koji je za nacionalni tim odigrao 47 utakmica. 

Gago je glavna opcija uz Javiera Mascherana na poziciji zadnjeg veznog. Podsjećamo da Argentina igra u grupi F zajedno s BiH, Nigerijom i Iranom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.