Atletico bolji od Eibara, gol Mandžukića
Foto: EPA

Primera, 2. koloA

Atletico bolji od Eibara, gol Mandžukića

E. Škorić

Atletico je u Madridu rezultatom 2:1 večeras savladao Eibar u drugom kolu španske Primere.

Atletico je na Vicente Calderonu stigao do prve pobjede u novoj sezoni. Nakon remija u gostima kod Rayo Vallecana, Madriđani su minimalno savladali novu momčad u Primeri.

Domaći su poveli nakon svega 11 minuta igre. Koke je izveo korner, a Miranda je glavom loptu smjestio u mrežu Eibara. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, u 25. minuti, Mario Mandžukić je zatresao gostujuću mrežu  i pokazao da će biti prava zamjena za Diega Costu iako je bilo kritika na njegov račun nakon prošle utakmice.

Eibar je smanjio u 34. minuti. Arrubarrena je uposlio Abrahama, koji je s ruba kaznenog prostora lijepim udarcem matirao domaćeg golmana Moyu. 

Imali su gosti nekoliko šansi da se u potpunosti vrate, ali Arruabarrena i Boveda nisu bili najprecizniji. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 2. kolo:
Atletico - Eibar 2:1 (Miranda 11, Mandžukić 25/ Abraham 34)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.