Bajić se upisao u historiju Konyaspora

Briljira u Turskoj

Bajić se upisao u historiju Konyaspora

Riad Bajić nadmašio je rekord Theofanisa Gekasa u turskom prvoligašu Konyasporu.

Mladi bh. napadač u Turskoj pruža odlične partije, a nova dva pogotka postigao je jučer protiv Alanyaspora, čime je ušao u historiju kluba. 

Konyaspor u svojoj historiji nikada nije imao uspješnijeg napadača-stranca, a sa 15 golova u sezoni Bajić je nadmašio rekord grčkog napadača Theofanisa Gekasa s kojim je do jučer bio izjednačen po broju golova u jednoj sezoni. 

U turskom šampionatu Bajić je treći na listi strijelaca iza Lovea (18) i Tosuna (17). U leđa mu gledaju Eto'o (14), Gurler (13), Welliton (12), Sow (11)...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Šanse da i sljedeće sezone nastupa za Konyaspor su minimalne, budući da su sve glasnije špekulacije kako bi mogao preći u slavni Fenerbahče. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi