Barcelona i Messi vrlo blizu novog ugovora

Posao se privodi kraju

Barcelona i Messi vrlo blizu novog ugovora

Uprava Barcelone i Lionel Messi vrlo blizu su dogovora oko novog ugovora za prvu zvijezdu katalonskog kluba.

Konačan dogovor još uvijek nije postignut, ali, prema pisanju španskih medija, dogovor je vrlo blizu realizacije. Najveći pomak je napravljen u dvije ključne tačke koje su bile sporne u produženje Messijevog ugovora.

Prvi Messijev uslov bio je da Barcelona ne uzima procenat od njegovih marketinških ugovora. Barcelona je tražila čak 50 posto prava od svih Messijevih marketinških ugovora, ali je Argentinac iz te borbe izašao kao pobjednik.

Druga stavka je bila godišnja plata argentinskog reprezentativca. Messi je tražio devet miliona eura neto, ali je na kraju zbog manjeg poreza pristao na manju platu, tako da je i tu dogovor postignut.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored neto plate Messi će imati i dodatne bonuse, pa će njegova godišnja zarada biti između 19 i 20 miliona eura. Do konačnog dogovora je ostalo da se srede još samo sitnice.

Marca piše da bi predsjednik Barcelone Jose Bartomeu i Messijev otac Jorge konačan dogovor mogli postići do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.