Barcelona i PSG ne propuštaju osminu finala

Predstavljamo grupu F

Barcelona i PSG ne propuštaju osminu finala

Teme:

U grupi E opet imamo situaciju gdje su dvije ekipe izraziti favoriti za prva dva mjesta. To su Barcelona i PSG. Ajax jeste klub sa ogromnom tradicijom, bivši prvak Evrope ali se u ovom trenutku teško može nositi sa Kataloncima i Parižanima. Ajax će se sa APOEL-om boriti za treće mjesto.

Barcelona je imala prošle sezone Messija i Neymara, nije se proslavila, a sada tu imamo i Suareza koji bi u pogonu trebao biti od kraja oktobra mjeseca. Sva trojica su fenomenalni igrači, sva trojica mogu jednim potezom riješiti utakmicu, slomiti protivničku ekipu. E sada kako će ta tri velika majstora funkcionisati zajedno veliko je pitanje. Novo lice je i Ivan Rakitić koji bi trebao ponuditi nešto novo u sredini terena, svježinu u kreaciji. Opet, vrlo lako bi se moglo dogoditi da Messi bude taj koji će biti čovjek odluke kada je u pitanju Barcelona. Vidjet ćemo šta će ponuditi bivši igrač i kapiten ove ekipe Luis Enrique. Barceloni nije upitna osmina finala, a Katalonci mogu i puno dalje.

PSG je zadržao igrački kadar, tek su dodali Davida Luiza koji će opet tako zaigrati nakon Svjetskog prvenstva u paru sa Thiagom Silvom. Radi se o dvojici igrača koji su bili među najvećim zvjezdama svoje rerprezentacije koja je se raspala u polufinalu. Vjerovatno je to ostavilo traga na obojicu. Ostatak ekipe je posložen još od ranije, dobri bokovi, vezni red, ubojit napad. Zlatana malo muče leđa, ali će sigurno biti raspoložen za duele sa svojim bivšim ekipama prije svega sa Barcelonom. Kada se sve pogleda možda je najlošija karika ovog PSG trener Laurent Blanc. Vidjelo se to dobro u četvrtfinalu prošle sezone. Možda je to četvrtfinale realnost i ove.

Ajax je slabiji nego prošle sezone, Frank de Boer će raditi na jednoj novoj generaciji koji će možda za koju godinu nešto napraviti ili će oni najbolji biti prodani. Tako godinama funkcioniše Ajax. Za osminu finala teško mogu biti kandidati, treće mjesto je nekako realnija opcija iako im recimo gostovanje na vrućem Kipru neće biti ugodno. De Boer nade polaže u Schönea, El Ghazija, Milika.

APOEL je ulaskom u Ligu prvaka napravio puno, ali ne zaboravite ova ekipa je već jednom igrala u četvrtfinalu Lige prvaka. Ipak ova grupe je preteška da bi se nešto slično ponovilo. U rosteru trener Georgios Donis ima " legiju stranaca", igrače iz Brazila, Argentine, Irske, Norveške, Portugala, Grčke, Belgije. Između ostalog, dres ove ekipe nosi John Arne Riise, baš kao i Konstantinos Charalambidis. U osminu finala mogu teško, skoro nikako, ali nisu bez šansi u borbi za treće mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.