Bas Dost mašina za golove
Foto: epa.eu

Postiže gol svake 63 minute

Bas Dost mašina za golove

Holanđanin Bas Dost, napadač Wolfsburga, u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi. Nekadašnji igrač Emmena, Heraclesa i Heerenvena je ove sezone u dresu Vukova postigao 13 golova u Bundesligi, od čega devet u posljednja četiri prvenstvena susreta.

S obzirom da je na terenu proveo 815 minuta, ima prosjek od jednog gola svake 63 minute. Do sada je rekord držao Peruanac Claudio Pizzaro, koji je prošle sezone za Bayern postigao deset golova za 683 minute, tačnije jedan gol svakih 68 minuta.

U ovom trenutku Bas Dost ima najbolji učinak u istoriji Bundeslige. Trenutno je treći strijelac lige iza Arjena Robbena sa 17, te napadača Eintrachta Alexandera Meiera sa 16 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.