Bayer siguran protiv Benfice

Liga prvaka

Bayer siguran protiv Benfice

E. Škorić

U drugom susretu drugog kola grupe C Lige prvaka Bayer je ugostio Benficu i na kraju slavio s 3:1.

U Leverkusenu su se večeras sastali gubitnici iz prvog kola. Prve bodove ipak je na kraju osvojio domaći sastav, koji je lakše od očekivanog pobijedio goste iz Lisabona.

Poveli su Apotekari nakon 25 minuta igre. Son Heung-Min je šutirao, a Kiessling pokupio odbijanac nakon odbrane gostujućeg golmana. Desetak minuta kasnije, Bayer je imao 2:0.

Bellarabi je s desne strane poslao povratnu loptu na 10 metara za Son Heung-Mina, koji je rutinski pogodio. Pola sata prije kraja, Benfica  je smanjila. Salvio je iskosa s lijeve strane prizemnim udarcem postigao jako lijep gol.

Samo minutu kasnije Bayer je poveo 3:1. Calhanoglu je s penala postavio konačnih 3:1 i čini se da Benfica otpada iz utrke za jednu od prve dvije pozicije koje vode u osminu finala Lige prvaka.  

Liga prvaka, grupa C, 2. kolo:
Bayer - Benfica 3:1 (Kiessling 25, 34, Calhanoglu 63 - penal/ Salvio 62)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.