Bayern s trećim golmanom u naredne dvije utakmice
Foto: EPA

Nakon Starkea se povrijedio i Neuer

Bayern s trećim golmanom u naredne dvije utakmice

E. Škorić

Njemački reprezentativni golman Manuel Neuer zbog povrede će propustiti još najmanje dvije Bayernove utakmice.

Neuer je zadobio povredu lista u porazu od Borussije Dortmund protkelog vikenda. Premda se u prvi mah činilo da je riječ o lakšoj povredi, Neuer će ipak neko vrijeme morati na pauzu.

Kako javlja Sport1, Neuer će propustiti večerašnje polufinale DFB Pokala protiv Kaiserslauterna, a neće ga biti ni na gostovanju kod Braunscwheiga za vikend.

Međutim, za sve u Bayernu je najbitnije da on bude spreman za oglede polufinala Lige prvaka protiv Reala Madrida. 

Za Bayern će u naredne dvije utakmice braniti 20-godišnji Lukas Raeder, član druge momčadi, koja se natječe u Regionalnoj ligi. Drugi golman Bavaraca Tom Starke je već duže vrijeme povrijeđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.