Benzemi novi ugovor u Realu

Čelnici madridskog kluba žele produžiti Benzemin ugovor

Benzemi novi ugovor u Realu

U Real Madridu žele produžiti sadašnji ugovor Karima Benzeme koji važi do juna 2019. godine. Ovakvoj odluci pridonijele su i dobre partije Francuza u posljednje vrijeme.

Benzema je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Reala nad Athletico Bilbaom prošlog vikenda, kao i na prethodnom gostovanju kod Eibara.

"On će ostati sa nama još mnogo godina", ponavljaju na Santiago Bernabeu, te se može zaključiti da bi produženje ugovora zadovoljilo obje strane. 

Francuz je zadovoljan životom u glavnom gradu Španije, a čini se i da pruža mnogo bolje partije u dresu madridskog kluba nego u reprezentaciji. Benzema se trenutno nalazi na osmoj poziciji najboljih strijelaca kluba sa 177 postignutih golova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo je da je Benzema igrač kojeg često kritikuju navijači, dok od saigrača uglavnom prima komplimente za svoju igru i zalaganje. Neupitno je, ipak, da je Francuz vitalani dio napada Real Madrida, te da uživa veliko povjerenje Zidanea, ali i predsjednika kluba Florentina Pereza. Čini se da bi bilo veliko iznenađenje ukoliko bi Francuz napustio madridski klub u skorije vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi