Buffon izabrao četiri najbolja igrača protiv kojih je igrao

Izbor nije bio lak

Buffon izabrao četiri najbolja igrača protiv kojih je igrao

Piše: A. Lendo
Legendarni italijanski čuvar mreže Ginaluigi Buffon tokom karijere imao je priliku igrati mnogo velikih utakmica protiv mnogo teških protivnika.

Obzirom da njegova karijera traje već preko 20 godina, Buffon je imao priliku dočekati i ispratiti neke od najvećih igrača današnjice. Samo u Seriji A imao je priliku da se nađe oči u oči sa Ronaldom, Batistutom, Tottijem, Vierijem, Inzaghijem itd. 

Upravo zbog toga mu je vjerovatno bilo veoma teško odabrati četirti najbolja fudbalera protiv kojih je ikada igrao. On je već ranije rekao da je Ronaldo de Lima najbolji fudbaler protiv kojeg je ikada igrao, a u izjavi za Copa90 otkrio je još tri imena. 

"Rekao bih da su najbolji fudbaleri protiv kojih sam ikada igrao Ronaldo - Brazilac, Messi, Cristiano Ronaldo i Zinedine Zidane", poručio je Buffon koji je nakon toga nabrojao i najbolje saigrače u odbrani s kojima je igrao:

"Nakon ove četvorice nabrojao bih i najbolje saigrače koji su igrali ispred mene u odbrani počevši od Thurama, pa Cannavaro, Ciro Ferrara, Chiellini, Barzalgi, Bonucci i Rugani", rekao je on. 

Podsjetimo, Buffonu će ovo biti vjerovatno posljednja sezona ukarijeri, a neispunjena želja mu je ostala osvajanje Lige šampiona. 


Seria A