Corinthians osigurao titulu, Ronaldo "poludio"
Foto: Screenshot

Legenda proslavila uspjeh bivšeg kluba

Corinthians osigurao titulu, Ronaldo "poludio"

Corinthians je sinoćnjom pobjedom nad Flumienenseom osigurao titulu prvaka Brazila, sedmu u historiji ovog slavnog brazilskog kluba.

Fudbaleri Corinthiansa su na svom terenu slavili rezultatom 3:1. Ipak, prvi su do vodstva stigli gosti i to već u drugoj minuti susreta kada je za 0:1 pogodio Henrique.

Međutim, u drugom poluvremenu domaći režiraju preokret. Jo je prvo u 47. minuti pogodio za 1:1, da bi isti igrač dvije minute kasnije postigao gol za 2:1.

Pobjedu i novu titulu Corinthiansa je potvrdio Jadson u 85. minuti, a sve to je sa tribina pratio legendarni brazilski napadač Ronaldo.

Ronaldo je, inače, svoju bogatu karijeru završio upravo u ekipi Corinthiansa, pa je veliki uspjeh svog bivšeg kluba, s pravom, doživio izuzetno emotivno i sa velikim oduševljenjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi