Dave Whelan unuku ostavlja Wigan

U trenucima kada je klub blizu treće lige

Dave Whelan unuku ostavlja Wigan

Teme:

Vlasnik i dugogodišnji predsjednik Wigan Athletica Dave Whelan odlučio je vođenje kluba prepustiti svom 23-godišnjem unuku Davidu. Whelan je prije 20 godina je kupio Wigan i odveo ga od četvrte lige do Premiershipa, te najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji, osvajanja FA Kupa 2013. godine.

Još tamo 1995. godine, lokalni biznismen i vlasnik JJB Sportsa Dave Whelan kupio je Wigan sa jasnim ciljem da ekipu dovede do Premiershipa. Whelan kupio je klub za 450.000 funti. U tom svom naumu je uspio tek 2004. godine. Devet godina kasnije Wigan je osvojio FA Cup, ali je danas klub na pretposljednjem, 23. mjestu druge lige, te mu opasno prijeti ispadanje u treću ligu. Na 12 kola prije kraja sezone zaostaje devet bodova za 21. Rotherham Unitedom koji drži posljednje mjesto koje osigurava opstanak.

"Došlo je vrijeme da odstupim. Uskoro ću navršiti 80 godina, a mnogo vremena provodim u inostranstvu i ne mogu prisustvovati utakmicama. O ovoj sam odluci dugo razmišljao i mislim kako je David spreman preuzeti klub", objavio je Whelan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.