Dialiba sa dva gola donio pobjedu Mechelenu

Pro liga

Dialiba sa dva gola donio pobjedu Mechelenu

Večeras su igrana četiri susreta osmog kola belgijske fudbalske Pro lige.

Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Senegalac Boubacar Dialiba, bio je junak susreta u kojem je njegov Mechelen došao do pobjede nad Monsom rezultatom 3:0.

Dialiba je bio dvostruki strijelac u ubjedljivoj pobjedi svoje ekipe, a prvi gol je postigao na samom isteku prvog poluvremena. Na 2:0 je povisio već u četvrtoj minuti drugog poluvremena, a konačan rezutat bio je djelo Henkensa u 58. minuti susreta.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović sa svojim je Kortrijkom gostovao kod ekipe Germinal Beerschot, te je poražen sa 1:2, a bh. internacionalac na terenu je proveo svih 90 minuta.

Brillant je domaće doveo u prednost u devetoj minuti utakmice. Na 1:1 izjednačio je Dejaeghere u 60. minuti, a konačan rezultat postavio je Losada u 74. minuti sa bijele tačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.