Dobre vijesti za Željezničar: Markkanen upitan za revanš

Finski internacionalac zaradio povredu

Dobre vijesti za Željezničar: Markkanen upitan za revanš

S. Mlaćo

U četvrtak se u Štokholmu igra revanš susret drugog pretkola Evropske lige između Željezničara i AIK-a, a prvi meč na Grbavici je završen rezultatom 0:0.

Ono što svakako može radovati struku Željezničara jeste da će na raspolaganju imati sve nogometaše, dok to nije slučaj sa švedskim timom. Naime, mediji u toj zemlji pišu da je probleme treneru AIK-a  Robertu Norlingu zadaje povreda napadača Eeroa Markkanena (26).

Markkanen je u prvom meču upisao svih 90 minuta, a sada imao problema sa povredom zgloba desne noge. Ipak, u AIK-u se nadaju da će sve biti u najboljem redu do same utakmice, te da će finski internacionalac biti spreman za revaš meč u kojem će AIK tražiti prolaz dalje i duel sa portugalskom Bragom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Markkanen je u AIK stiga iz finskog RoPS-a, a prije toga nastupao je za R.M. Castilla, JJK, HJK Helsinki, VIPa... Ovaj napadač ove sezone u švedskoj ligi upisao je 13 nastupa uz dva pogotka i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti