Džeko: Serija A nema više onaj isti šarm kao prije

Kao dječak je sanjao o igranju u Milanu

Džeko: Serija A nema više onaj isti šarm kao prije

Edmir Škorić

Edin Džeko je za Corriere della Sera otkrio kako je kao dječak obožavao Milan i italijansku Seriju A.

Džeko smatra da je Serija A danas daleko od onoga što je bila u to vrijeme, te da nema isti šarm. Smatra da se liga srozala zbog mnogih skandala, a razočaran je i zbog činjenice da su stadioni stari i neobnovljeni.

"Sada je sve drugačije i italijanska liga izgleda manje privlačna. Imala je mnogo skandala, stadioni su stari i to je tužno", rekao je Džeko za Corriere della Sera.

"Kada sam bio dijete sanjao sam da igram u Seriji A i u Milanu, koji je imao najbolje igrače i bio je spektakl. U to vrijeme Premiership nije imao istu vrijednost".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.