Egipat prvi finalista Afričkog kupa nacija
Foto: EPA

Nakon pobjede na penale

Egipat prvi finalista Afričkog kupa nacija

Reprezentacija Egipta prvi je finalista Afričkog kupa nacija koje se održava u Gabonu.

U polufinalnoj utakmici odigranoj večeras u Librevillee, Egipat je boljim izvođenjem penala savladao Burkinu Faso sa 2:1.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo pogodaka, vodstvo Egiptu je u 67. minuti donio Salah. Slavlje Egipćana nije dugo trajalo jer je samo šest minuta kasnije Bance poravnao na 1:1.

Taj rezultat je ostao na snazi i po završetku 90, a potom i 120 minuta, pa su putnika u finale odlučivali jedanaesterci.

Egipat je nakon pet penal serija slavio sa 4:3 i tako proslavio veliki uspjeh, a u finalu će za protivnika imati pobjednika duela Kamerun - Gana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti