Fenerbahče i United slave prolaz, St. Etienne napravio čudo

Rasplet u grupama A, B i C

Fenerbahče i United slave prolaz, St. Etienne napravio čudo

Fenerbahče, Manchester United, Apoel, Olympiakos, St. Etienne i Anderlecht su izborili plasman u 1/16 finala Evropske lige u grupama A, B i C.

U grupi A, Fener je kao gost savladao Feyenoord rezultatom 1:0 i to sjajnim pogotkom Sowa iz 22. minute. Manchester United je u Ukrajini slavio nad Zoryjom sa 2:0 a strijelci su bili Mkhitaryan u 48. i Ibrahimović u 88. minuti. Posebno je impresivan bio pogodak Armenca, koji se prošetao kroz odbranu Zoryje i zabio svoj prvijenac za United.

Fener je ostao na prvom mjestu sa 13 bodova, United je završio kao drugoplasirani sa 12 dok su se od Evrope oprostili Feyenoord (7) i Zorya (2).

U grupi B su najviše razloga za slavlje imali u Apoelu iz Nikozije. Ovaj tim je savladao Olympiakos sa 2:0 i završio na prvom mjestu grupe, ali je dalje prošao i grčki tim. Pirovu pobjedu rezultatom 3:0 slavio je Young Boys protiv Astane, ali je to Švicarcima bilo nedovoljno za plasman dalje. 

U grupi C, Anderlecht i St. Etienne su igrali direktan meč za prvo mjesto. Iako je domaći tim imao vodstvo od 2:0, gosti su od 62. do 74. minute postigli tri pogotka i došli do čudesnog preokreta. U drugoj utakmici grupe, Mainz je savladao Gabalu sa 2:0 i tako zauzeo treće mjesto, te se pobjedom oprostio od Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi