Fudbal je danas izgubio još jednog čarobnjaka

Pirlo potvrdio da je završio karijeru

Fudbal je danas izgubio još jednog čarobnjaka

E. Čaušević

Legendarni italijanski fudbaler Andrea Pirlo odlučio je da stavi tačku na svoju blistavu fudbalsku karijeru.

Pirlo je nedavno objavio da razmišlja o tome da okači svoje kopačke o klin nakon šo završi sezonu sa New York Cityjem. Ovaj američki tim nije uspio da izbori plasman u polufinale play-offa MLS lige što znači da je Pirlo odigrao svoje zadnje minute. Legendarni Maestro je preko Instagram profila odlučio da se oprosti od fudbala i potvrdi da je vrijeme za penziju.

"Posljednji meč u MLS-u. Moje vrijeme u New York Cityju je došlo kraju i želim da kažem nekoliko riječi. Zahvaljujem se svima koji su me podržavali u ovom predivnom gradu. Hvala navijačima, stručnom štabu i svima koji su radili 'iza scene'. Nije samo moja avantura u NYC završena, već i moje putovanje kao fudbalera", napisao je Pirlo, te dodao:

"Želim da se zahvalim svojoj porodici, djeci i svim fanovima za svu ljubav koju su mi dali. Svakom timu u kojem mi je bila čast da igram, svakom saigraču pred kojeg sam uživao igrati i svim ljudima koji su učinili da moja karijera bude nevjerovatna želim da se zahvalim. Također, na kraju što je i najvažnije hvala svim navijačima širom svijeta koji su mi davali podršku tokom cijele karijere. Vi ćete uvijek biti u mom srcu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi