Gaučosi trenirali, oporavili se Garay i Higuain

Prvi trening na brazilskom tlu

Gaučosi trenirali, oporavili se Garay i Higuain

Fudbalska reprezentacije Argentine sa kojom se naša selekcija odigrati svoj debitantski susret na Svjetskom prvenstvu odradila je svoj prvi trening na brazilskom tlu.

Prvo vježbanje na teritoriji ljutog rivala bilo je zatvoreno za fotografe i novinare, pa su oni najsnalažljiviji predstavnici medija sa brežuljka koji je udaljen nekih 300 metara vazdušne linije od terena na kojem su trenirali Gaučosi, pokušali pratiti trening argentinske reprezentacije.

Prema onome što su vidjeli predstavnici argentinskih medija na današnjem treningu odvojeno od ostatka ekipe trenirali su Rodrigo Palacio (nateknuće lijevog skočnog zgloba) i Lucas Biglia (problemi sa desnim kvadricepsom). Dobre vijesti za Sabellu su povratak u puni trenažni proces Ezequiela Garaya i Gonzala Higuaina koji su trenirali sa svim ostalim fudbalerima. Prema svemu sudeći oba fudbalera će biti spremna za duel sa Zmajevima.

Sudeći prema današnjem treningu i pisanju većine argentinskih medija sastav Gaučosa za duel protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine na Maracani mogao bi izgledati ovako: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Ezequiel Garay, Federico Fernández, Marcos Rojo, Fernando Gago, Javier Mascherano, Angel Di Maria, Lionel Messi, Sergio Aguero i Gonzalo Higuain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.