Genk razbio Mechelen, poraz Standarda

Odigrana tri susreta 16. kola Jupiler lige

Genk razbio Mechelen, poraz Standarda

Tri utakmice 16. kola belgijske Jupiler lige odigrane su danas. Genk nije imao problema da slavi pred svojim navijačima protiv Mechelena. 

Oostende je na svom terenu ugostio Standard iz Liježa. Domaći su do vodstva došli u osmoj minuti susreta, a strijelac je bio Siani sa bijele tačke. Gosti su se vratili preko De Camarga u 35. minuti susreta. Do odlaska na odmor domaći su ostali sa deset igrača, a crveni karton dobio je Jali. 

I pored toga što su igrali sa igračem manje domaći u 55. minuti susreta dolaze do novog vodstva. Strijelac je ovaj put Coulibaly. Standard se vratio preko Mujangija u 61. minuti susreta. Sva tri boda Oostendeu donio je Siani u 83. minuti, opet sa bijele tačke. 

Genk je na svom terenu bez većih problema slavio protiv Mechelena rezultatom 3:0. Domaćin je poveo u 43. minuti susreta, a strijelac je bio Cisse. Na 2:0 povisio je Gerkens u 63. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Cisse u 85. minuti utakmice. 

Belgija, Jupiler liga, 16. kolo: 

Oostende - Standard 3:2 (Siani 8-pen, 83-pen, Coulibaly 55/De Camargo 35, Mujangi 61)

Genk - Mechelen 3:0 (Cisse 43, 85, Gerkens 63) 

Kortrijk - Waregem 3:1 (Marušić 68, De Smet 73, Poulain 77/Trajkovski 6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.