Giaccherini mijenja sredinu: Nova destinacija Francuska?

Da li napušta Napoli, gdje se i nije baš naigrao?

Giaccherini mijenja sredinu: Nova destinacija Francuska?

Eldar Ganibegović

Italijanski mediji prenose kako bi Emanuele Giaccherini mogao napustiti redove Napolija.

Već je od ranije poznato kako ga je Sparta Prag željela dovesti u svoje redove, ali transfer u ekipu iz Češke je propao prošle sedmice, kada su se okrenuli Interovom Jonathanu Biabianyju.

Nakon što ga je Napoli stavio na transfer listu, nije samo Sparta Prag, ta koja je pratila Giaccherinija, tu se još nalazi veliki broj klubova, među kojima su Genoa, Lyon i Toulouse.

Ovaj 32-godišnjak je prije godinu dana stigao u Napoli iz redova Sunderlanda za 1.5 miliona eura. 

Dok je nosio dres Sunderlanda, proveo je jedno vrijeme na posudbi u Bologni, gdje je pružao dobre partije, pa ga je Napoli zbog toga i doveo.

Prošle sezone je u dresu Napolija odigrao 16 utakmica i postigao jedan pogodak, dok je za reprezentaciju Italije skupio 28 nastupa, te postigao i četiri pogotka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi