Golgeterska kriza: Čelnik Herthe objasnio Ibiševićevu nemoć

Dugo čeka na gol

Golgeterska kriza: Čelnik Herthe objasnio Ibiševićevu nemoć

  Sezonu u Bundesligi je otvorio na najbolji mogući način. Nakon šest odigranih kola Vedad Ibišević na svom kontu je imao pet pogodaka i činilo se da je opet onaj stari, međutim, priča je u nastavku, tu skoro pa i završila. 

Danas je Ibišević u golgeterskoj krizi i na pogodak u dresu Herthe čeka 607 minuta. Posljednji put mrežu rivala u njemačkom šampionatu zatresao je 27. novembra protiv Mainza kada je potpisao novi ugovor, a njegove 'rane' dodatno  je produbio nevjerovatni promašaj u Kupu Njemačke protiv Borussije.

U Herthi su svjesni da gotovo svaki napadač prolazi u određenom periodu kroz krizu i zbog toga ne žele stvarati pritisak Ibiševiću.

"To je normalno kada si napadač. Ni nama se ne sviđa, a vjerovatno ni njemu što ne postiže golove. Ovakve krizne faze u karijerama su dio svakog napadača. On igra odlično, postavlja se odlično, dolazi u prilike, a isto tako dobija i odlične lopte od svojih igrača. Uvjeren sam da će se uskoro vratiti", izjavio je sportski direktor berlinskog kluba Michael Preetz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Priliku da prekine golgeterski post Ibišević će imati već sutra, kada Hertha u okviru 20. kola Bundeslige gostuje u Gelsenkirchenu kod Schalkea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi