Granitna odbrana Širokog zaustavila Ordabasy

Široki ide dalje

Granitna odbrana Širokog zaustavila Ordabasy

Midhat Šljivak

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u 2. pretkolo Evropske lige. Bh. predstavnik je danas gostovao u Kazahstanu ekipi Ordabasyja, a na kraju golova u ovom meču nije bilo 0:0.

Prvo poluvrijeme ovog meča nije donijelo gotovo ništa. Domaći fudbaleri su imali više od igre, kontrolisali su loptu, ali im je realizacija bila izuzetno loša, pa je Široki lgano otklanjao opasnost ispred svog gola.

S druge strane, tim Gorana Sablića je šansu za gol čekao iz kontra napada. Ipak, jedino što vrijedi izdvojiti je pokušaj Menala sredinom prvog dijela, ali se na odmor otišlo s nepoluranih 0:0.

Dobrim pokušajem domaćih preko Lija počelo je drugo poluvrijeme. Ordabasy je krenuo jako ofanzivno, ali su Širokobriježani bez većih problema zatvorili sve prilaze golu.

Najbolju šansu na utakmici imao je Široki. Čabraja je u 67. minuti izašao oči u oči s golmanom Bekbaevim, ali mu je čuvar mreže domaćih odbranio udarac.

Pokušavao je Ordabasy do kraja doći barem do jednog gola, ali to im nije uspjelo. Tako je Široki prošao dalje zahvaljujući pobjedi od 2:0 iz prvog meča i sada ih čeka duel sa škotskim Aberdeenom.

Evropska liga, 1. pretkolo:

Ordabasy - Široki 0:0 (0:2)

Ordabasy: Bekbaev, Smakov, Li, Kovalchuk, Nurgaliyev, Fontanello, Tolebek, Tunggyshbayev, Diakhate, Bocharov, Simčević.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Široki: Bilobrk, Barišić, Ćorić, Čabraja, Menalo, Ćorić, Lončar, Begonja, Bralić, Krstanović, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi