Hajrović:  Gol je za mene bio jedno veliko olakšanje

Nakon prvijenca u dresu Werdera

Hajrović: Gol je za mene bio jedno veliko olakšanje

U utakmici 1. kola DFB Pokala Werder Bremen se dosta namučio na gostovanju kod Illertissena, ali je na kraju slavio u produžecima sa 3:2.

Vodeći gol za tim sa Weserstadiona na ovome meču postigao je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović. Bivši igrač Grasshoppersa i Galatasaraya sigurno izvedenim penalom postigao je svoj prvi gol u zvaničnim utakmicama za novi klub.

Iako je novi u timu, Hajrović nije puno razmišljao dok se lopta nakon dosuđenog penala kotrljala ispred njegovih nogu.

"Bio sam siguran da ću pogoditi. Gol je za mene bio jedno veliko olakšanje", rekao je nakon utakmice Hajrović.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako Robin Dutt, trener Wedera, još uvijek nije odredio ko će biti zadužen za izvođenje najstrožijih udaraca, nije zamjerio Zmaju jer je on “zgrabio” loptu. U prijaeljskom duelu protiv Chelseaja penale su šutirali Eljero Elia i Felix Kroos, i pogodili.

"Mislio sam da će ponovo neko od njih dvojice šutirai, ali sam i za tu opciju kada jedan od njih kaže 'osjećam se dobro, ja  ću šutrati'", rekao je Dutt nakon pobjede nad Illertissenom i plasmana u 2. kolo najmasovnijehg njemačkog klupskog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti