Hertha poražena u Bremenu, Vrančić asistirao
Foto: EPA

31. kolo Bundeslige

Hertha poražena u Bremenu, Vrančić asistirao

Odigrano je pet utakmica današnjeg programa 31. kola Bundeslige.

Fudbaleri u Njemačkoj bili su vrlo neefikasni, pa je tako na pet utakmica postignuto samo osam pogodaka.

Najviše golova viđeno je u duelu Darmstadta i Freiburga u kojem je domaći tim slavio sa 3:0. Strijelci za Darmstadt bili su Platte, Gondorf i Schipplock, a vrijedi spomenuti da je Mario Vrančić upisao asistenciju. Bh. reprezentativac je na terenu proveo svih 90 minuta.

Hertha je na gostovanju u Bremenu poražena od Werdera sa 2:0, a oba gola viđena su u ranoj fazi utakmice. Bartels je u 9. pogodio za 1:0, a Kruse u 15. minuti za 2:0 što je bio i konačan rezultat susreta. Vedad Ibišević je odigrao cijeli meč, ali se nije uspio upisati u strijelce.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Monchengladbach je kao gost savladao Mainz sa 2:1 golovima Stindla i Schulza, dok je jedini gol za domaće postigao Muto u 89. minuti.

Borussia Dortmund je na svom Westfalenu odigrala samo 0:0 sa Kolnom, a isti rezultat bio je i na utakmici Leipziga i Ingolstadta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi