"I dalje mi nije jasno šta nam se desilo te noći"

Brazilac se prisjetio kobne večeri u Ligi prvaka

"I dalje mi nije jasno šta nam se desilo te noći"

D. Vejo
Teme:

Liga prvaka uvijek sa sobom nosi mnogo uzbuđenja.

Tako je bilo i 2005. godine kada su u finalu najelitnijeg klupskog takmičenja, svoja koplja ukrstili Milan i Liverpool.

Sve je sjajno počelo za Milan. Prvo poluvrijeme kao iz snova. Za 1:0, pogodio je kapiten Maldini, da bi prednost udvostručio Inzaghi, a za 3:0 pogodio je ponovo Inzaghi, nakon čega se odlazi na odmor. A onda drugo poluvrijeme druga slika. Liverpool se budi. Gerard pogađa za 3:1, dok za 3:2 siguran je bio Smicek, te je za remi pogodio Alonso.

Nakon produžetaka uslijedili su penali gdje su više sreće imali Redsi, čime je završeno jedno od šokantnijih finala ikad.

"Godine su prošle, a još ne znam kako smo izgubili utakmicu. Imali smo najbolju odbranu na svijetu", prisjeća se veznjak Milana, Kaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi