Ibišević: Spremao sam se da idem iz Njemačke, bilo je ponuda
EPA

Danas je sretan jer je ostao u Bundesligi

Ibišević: Spremao sam se da idem iz Njemačke, bilo je ponuda

Bh. napadač Vedad Ibišević je u razgovoru za portal 11freunden.de izjavio da je u proteklom periodu imao opciju da karijeru nastavi izvan Njemačke. 

Ibišević (32) je u Njemačkoj od 2006. godine kada je došao iz Paris Saint-Germaina, a za vrijeme dosad provedeno u ovoj zemlji ostavio je veliki trag i ujedno došao do brojke od 100. postignutih golova u Bundesligi. Samo šest stranih igrača je ispred Ibiševića. 

"Ko bi mogao zamisliti da ću uspjeti to napraviti? Tokom deset bundesligaških sezona bilo je opcija da karijeru nastavim izvan Njemačke, ali sada mi je drago što sam ostao", izjavio je Ibišević. 

Odgovorio je potom Ibišević na pitanje iz kojih zemalja je dobijao ponude. 

"Bilo je nekoliko opcija, poput odlaska u Englesku, Italiju ili Španiju. Također, javljali su se klubovi iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država. Mnogo puta sam se spremao da napravim takav potez, ali iz današnje perspektivne, mogu reći da je dobro što sam ostao tu sve ove godine", kaže Ibišević i potom dodaje: 

"Njemačka je za ovo vrijeme koliko sam tu postala neka vrsta drugog doma ." 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osvrnuo se Vedad potom i na činjenicu da mu u prošlosti Stuttgart nije mnogo vjerovao, međutim to je sada iza njega. U Herthi danas kao kapiten igra odlično i ove sezone je u Bundesligi postigao deset pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi