Jači i od bombaškog napada: Lijepa slika s ulica Dortmunda

Nesreća ujedinila navijače

Jači i od bombaškog napada: Lijepa slika s ulica Dortmunda

E. Škorić

Kada god se desi nevolja, ljudi se ujedine, a to je često slučaj u nogometnom svijetu.

Sinoć je napadnut autoubus Borussije Dortmund, nakon što su odjelnule tri eksplozije, a najgore je prošao Marc Bartra, koji je zadobio prelom ručnog zgloba.

Bartra je završio u bolnici, a utakmica se odgodila za danas. Ono što je najvažnije, bivši igrač Barcelone sada je dobro, a navijači Borussije i Monaca ujedinjeni su nakon nemilih scena.

Prvo su goste iz Francuza ugostili navijači Borussije i omogućili im smještaj i prenoćište, a danas zajedno i jedni i drugi daju podršku Bartri. 

Kasnije će svi zajedno na Singal Iduna Park kako bi uživali u nogometnoj utakmici, a u tome ih ne mogu spriječiti ni bombaški napadi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi