Jordi Alba: Mislili smo da će igrati s dvojicom napadača
Foto: EPA

Real iznenadio Katalonce

Jordi Alba: Mislili smo da će igrati s dvojicom napadača

Real Madrid je i u uzvratnoj utakmici španskog Superkupa savladao Barcelonu i na taj način osvojio još jedan trofej. Kraljevi su nakon pobjede na Nou Campu od 3:1, slavili i na svom terenu rezultatom 2:0, a fudbaler Barce, Jordi Alba, priznaje da su fudbaleri Reala njegovu ekipu "uhvatili" nespremnu.

Real je kontrolisao sinoćnju utakmicu na Santiago Bernabeu, a Alba smatra da je Barca potpuno pogriješila u procjeni svog protivnika pred revanš susret španskog Superkupa.

"Mislili smo da će igrati s dva igrača u ofanzovnoj liniji, ali oni su izašli sa trojicom...To nam  je otežalo iznošenje lopte", izjavio je nakon poraza svoje ekipe Jordi Alba.

"Ipak, Real je bio bolji od nas u ovoj, ali i u prvoj utakmici. Imaju odličnu sredinu, ali bilo je jasno i da smo mi željeli pobijediti, te da je naš trener imao dobar pristup", istakao je 28-godišnji fudbaler Barce, te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moramo u našu narednu utakmicu ući s velikom željom. Istina je da smo se ovdje mučili, ali ostalo je još puno da se igra u sezoni...Tek smo na početku. Moramo se popraviti u određenim aspektima, ali ekipa će sigurno dobro odgovoriti i imati dobru sezonu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi