Josea Mourinha ne interesuju trofeji ove sezone
Foto: EPA

Mouinho fokusiran na izgradnju tima za budućnost

Josea Mourinha ne interesuju trofeji ove sezone

D. Rakanović

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho smatra da je ove sezone postavio temelje za bolje godine koje dolaze.

Manchester je ove sezone osvojio Liga kup Engleske i Community Shield, a plasirao se u polufinale Lige Europe. U Premier ligi se nalaze na petom mjestu i u trci su za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone. 

Međutim, portugalski stručnjak je rekao da ga u ovoj fazi ne zanimaju titule, nego je fokusiran na izgradnju tima za budućnost. 

"Nije bitno šta će se dogoditi u smislu osvojenih titula i pobjeda ili poraza. Uvijek sam osjećao da je ova sezona jako važna za mene, igrače i klub. Rekao bih da ova sezona može biti prva od narednih pet ili šest ili sedam. Može biti prva sezona od dobrih godina. A realnost je i da smo u prvoj od boljih godina osvajali trofeje i da imamo šansu da uradimo dobre stvari. Ako bismo osvojili Ligu Europe i u avgustu igrali europski Superkup protiv pobjednika Lige prvaka, to bi bilo veličanstveno", poručio je Mourinho. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portugalski stručnjak je osvajao titule u Portugalu, Španiji, Engleskoj i Italiji, a rad na Old Traffordu ocijenio je najsličniji sa izazovima u Real Madridu. 

"Rekao bih da je ovo slično Realu, jer su u pitanju dva giganta koji se nalaze u teškom periodu. Kada odete u ovako veliki klub, osjetite dimenziju, pritisak i očekivanja. Ali, osjećate takođe i da klub nije spreman za tu vrstu očekivanja i onda morate da radite više, ali i da se borite više. Tako da bih moj dolazak ovdje uporedio sa dolaskom u Real. Chelsea i Inter su klubovi drugačijih profila, kao i Porto", rekao je Mourinho.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi