Kek: U dubokoj smo krizi

Rijeka deklasirana na Rujevici

Kek: U dubokoj smo krizi

Rijeka je sinoć na svojoj Rujevici doživjela debakl u okršaju sa bečkom Austrijom, koja je slavila sa 4:1.

Nakon trećeg poraza u četiri utakmice, Rijeka je značajno smanjila svoje šanse da prezimi u Evropskoj ligi, a trener Matjaž Kek je svjestan da je pva partija bila ispod svih standarda.

"Na terenu je sve bilo jasno. Sve skupa je bilo premalo i preslabo od nas i ovo je potpuno zaslužena pobjeda Austrije. Žao mi je navijača", započeo je Kek, te nastavio:

"U dubokoj smo krizi, a o tome šta je dovelo do nje razmišljamo već mjesec, mjesec i po dana. To utiče na samopouzdanje. U ekipu se uvukla nervoza, a trebat će nam jako puno pameti i jako puno razgovora da se izvučemo iz ove krize".

Slovenački stručnjak je imao posebnu primjedbu na jednog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Izgubili smo igrače koji su zajedno zabili 60 golova, a sada nam nedostaje igrača koji mogu postići pogodak. Iskren da budem, mislio sam da će Heber biti opasniji, ali to nije tako izgledalo na terenu", zaključio je trener aktuelnog hrvatskog prvaka.

Rijeka zauzima posljednje mjesto u grupi D sa tri osvojena boda i za nju je sreća u nesreći što je u ovoj grupi bilo mnogo remija, pa šanse za plasman u narednu fazu i dalje postoje iako nisu baš realne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi