Kolašinac: Komuniciranje na WhatsAppu s Xhakom je pomoglo
Foto: EPA

Švicaraac mu dosta pomaže

Kolašinac: Komuniciranje na WhatsAppu s Xhakom je pomoglo

E. Škorić

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac priznaje kako mu je njemačka veza pomogla da se lakše adaptira u Londonu.

Kolašinac je ovog ljeta kao slobodan igrač iz Schalkea prešao u  Arsenal i odmah se pokazao kao veliko pojačanje. Dao je pogodak u 1:1 remiju protiv Chelseaja, a nakon penala Topnici su osvojili Community Shield.

Poslije tog meča Kolašinac je dobio hrpu nadimaka poput "Tenkošinac" ili "Hulk", oduševljeno su o njemu  govorili i navijači i saigrači, kao i menadžer Arsene Wenger.

Dvadesetčetverogodišnjem Kolašincu puno je pomoglo to što je u Arsenalu upoznao Nijemce Mesuta Oezila, Shkodrana Mustafija, Pera Mertesackera i Švicarca Granita Xhaku, koji je također igrao u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imao sam puno saigrača s kojima sam mogao da pričam na njemačkom i to mi je olakšalo kad sam tek stigao. Postoji nekoliko igrača koji su mi pomogli da se snađem i koji su mi rekli gdje da izlazim. Tim mi je zaista puno pomogao", rekao je Kolašinac, dodavši:

"Nakon što sam potpisao, Granit mi je poslao poruku i to je bilo pravo zadovoljstvo. To je mnogo pomoglo. Nije jednostavno kada tek dođete u klub u kojem nikoga ne znate, budete uzbudljivi i nervozni. Sa Granitom sam imao kontakt na WhatsAppu i to mi je sigurno olakšalo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi