Kraljevi kraljevski: Real Madrid ušao u historiju

Aktuelni prvaci izgledaju sjajno

Kraljevi kraljevski: Real Madrid ušao u historiju

Aktuelni osvajači Lige prvaka su se prošetali grupom B sa maksimalnih 18 bodova i šest pobjeda iz isto toliko utakmica. Ovaj rezultat znači da se Real Madrid upisao u historiju.

Kraljevski klub postao je prvi tim koji je dva puta u historiji Lige prvaka završavao takmičenje u grupnoj fazi sa maksimalnim učinkom. Prethodno su to već učinili 2011. godine.

Real Madrid nije imao previše problema sa rivalima u grupi pa je Basel pobjeđivao sa 5:1 i 1:0, Liverpool sa 3:0 i 1:0 a Ludogorec sa 2:1 i 4:0.

U šest utakmica je Real postigao šesnaest a primio samo dva pogotka, a najbolji strijelci su Ronaldo i Benzema koji su se po pet puta upisivali u listu strijelaca u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Inače, bila je ovo nevjerovatna devetnaesta uzastopna pobjeda za Kraljeve koji ove sezone zaista izgledaju nadmoćno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.