Kraljevski doček za Schweinsteigera u Chicagu
FOTO: EPA

Euforija u SAD-u

Kraljevski doček za Schweinsteigera u Chicagu

Njemački fudbaler Bastian Schweinsteiger kao kralj je dočekan u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Schweinsteiger se nakon ere u Manchester Unitedu odlučio okušati se 'preko bare', a nova stanica u njegovoj karijeri je Chicago Fire koji se takmiči u MLS ligi. Da u Chicagu vlada velika euforija zbog dolaska Schweinsteigera moglo se vidjeti i po dočeku na O'Hare aerodromu. 

Više stotina navijača je dočekalo njemačkog fudbalera poput kralja, a on je kao i svaki veliki sportista, izašao u susret armiji fanova i strpljivo pozirao uz potpisivanje autograma. 

Prema potpisanom ugovoru, Schweinsteiger će za Chicago Fire nastupati u narednih godina i tokom 2017. godine bi trebao zaraditi 4,5 miliona dolara. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi