Lewandowski radi šta hoće, kad hoće i kome hoće!
Foto: EPA

Ludom golgeterskom nizu ne nazire se kraj

Lewandowski radi šta hoće, kad hoće i kome hoće!

Bayern Munchen i u novoj sezoni igra fenomenalno. Pobjede se redaju jedna za drugom, a najveće zasluge za to pripadaju Robertu Lewandowskom.

Poljak je u posljednje četiri utakmice postigao nevjerovatnih dvanaest golova, i trenutno je vjerovatno najbolji napadač na svijetu.

Sve je počelo 22. septembra, kada je Lewandowski ušao u igru na poluvremenu utakmice sa Wolfsburgom i postigao pet pogodaka u svega devet minuta! Nekoliko dana kasnije je sa nova dva gola srušio Mainz, da bi potom u okviru Lige prvaka postigao hat-trick Dinamu.

Jučer je Lewandowski sa dva gola učestvovao u Bayernovom demoliranju njegovog bivšeg kluba, Borussije iz Dortmunda, i čini se kako se njegovoj nevjerovatnoj golgeterskoj seriji ne nazire kraj.

Lewandowski radi šta hoće, kad hoće i kome god hoće, i pitanje je postoji li trenutno defanzivac koji ga može zaustaviti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.