Lyon preko Guingampa do druge pozicije

Odlična igra Lavova u dosadašnjem dijelu sezone

Lyon preko Guingampa do druge pozicije

Lavovi sa Gerlanda dočekali su danas u okviru 13. kola francuske Lige 1 na svom terenu Guingamp. Domaćin je slavio rezultatom 3:1. 

Nije se dugo čekalo na pogodak. Domaćin je do vodstva došao u sedmoj minuti susreta, a strijelac je Lacazette nakon asistencije Biševca. Već u 20. minuti susreta na semaforu je stajalo 2:0 za Lyon. Ovaj put u ulozi asistenta je Jallet, a mrežu Guingampa trese Fekir. 

Gosti su se u samoj završnici susreta uspjeli vratiti u igru. Pogodak za konačnih 2:1 nakon prvih 45 minuta susreta postigao je Marveaux u posljednjoj minuti prvog poluvremena. 

Domaćin je sve dileme oko pobjednika uspio riješiti u 87. minuti susreta. Pogodak za Lavove postigao je Fekir i tako odveo Lyon do druge pozicije na tabeli francuske Lige 1. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuska, Liga 1, 13. kolo: 

Lyon - Guingamp 3:1 (Lacazette 7, Fekir 20, 87/Marveaux 45+1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.