Mancini: Nisam zainteresovan za klupu Italije
Foto: EPA

Odbacio mogućnost da preuzme Azzurre

Mancini: Nisam zainteresovan za klupu Italije

Nakon što je Giampiero Ventura dobio otkaz na klupi Italije, tamošnji mediji su se odmah počeli 'razbacivati' imenima njegovih potencijalnih nasljednika.

Jedan od njih je i Roberto Mancini, nekadašnji trener Manchester Cityja i Intera a danas Zenita iz St. Petersburga, koji je ipak brzo odbacio mogućnost da postane novi selektor Azzurra.

"Nisam iznenađen što sam na listi kandidata, ali moram reći da trenutno nisam zainteresovan za klupu Italije. Lijepo mi je u Zenitu, zadovoljan sam u Rusiji i sada sam fokusiran samo na to. Imam cilj da osvojim rusku Premier ligu", jasan je bio Mancini.

Na pitanje šta za Italiju predstavlja neodlazak na Svjetsko prvenstvo prvi put nakon 60 godina, Mancini je dao zanimljiv i dobar odgovor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Rođen sam poslije 1958. godine, pa ne znam ni kako izgleda Mundijal bez Italije. Mogu samo da zamislim kako će to biti", riječi su italijanskog stručnjaka.

Inače, kandidati za novog selektora Italije su Carlo Ancelotti, koji je prvi favorit, zatim Massimiliano Allegri, Claudio Ranieri, Marco Giampaolo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi