Messi i suigrači donirali bolnici 135.000 dolara

Potez vrijedan divljenja i svake pohvale

Messi i suigrači donirali bolnici 135.000 dolara

Argentinski reprezentativci odlučili su donirati 135 hiljada dolara za potrebe jedne bolnice u Buenos Airesu, ako bi pomogli liječenje osoba oboljelih od raka!

Ovaj sjajni potez učinio je Argentince pravim pobjednicima, iako su finale na terenu izgubili u produžetku. Postoji fondacija koju je osnovao Leo Messi, a upravo su on i Mascherano inicirali ovaj potez koji će obradovati mnoge oboljele od ove teške bolesti. Messi ovu bolnicu pomaže od 2010. godine, a sada je u cijelu akciju pomoći uveo i svoje reprezentativne suigrače. Donirani novac obezbijedit će kvalitetniju brigu za djecu oboljelu od raka i, barem na neko vrijeme, vratiti osmijeh na njihova lica.

Podsjećamo, ovo Svjetsko prvenstvo obilježile su priče o premijama kako pozitivne, tako i negativne. Dok su reprezentativci Kameruan i Gane svakodnevno šokirali i zgrožavali javnost svojim "gladnim" potezima, svjetli primjeri dolazili su iz tabora Grčke, Alžira i sada Argentine. Istinski pobjednici Svjetskog prvenstva kriju se izvan granica igrališta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti