Mourinho bio primoran da tješi Essiena

Detalji iz Mourinhove knjige

Mourinho bio primoran da tješi Essiena

Edmir Škorić

U novoj knjizi Josea Mourinha je dosta zanimljivosti, a mediji svako malo objave neku priču.

U Mourinhovoj biografiji pod nazivom "Up Close and Personal", a koju je napisao Rob Beasley, prenesene su Mourinhove navodne riječi u kojem portugalski trener tješi Michaela Essiena.

Radnja se dešava u Madridu, u sezoni 2012/13, kada je Essien igrao na posudbi u Realu.

Essien je na proslavi 30. rođendana pozvao svoje suigrače,no od čitave momčadi došli su samo Ricardo Carvalho i Luka Modrić.

Mourinho je bio ljut na igrače, a Essienu je kazao da "to nije ništa osobono i ne znači da nisi drag ostalim igračima, oni jednostavno imaju puno posla".

Te sezone Real je završio bez trofeja, drugi u Primeri, ispao je rano u Kupu, a i u Ligi prvaka. Možda je upravo nedostajao taj timski duh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi