Mulalić: Ne dozvoliti Zeti da se "razmaše"

Nekadašnji trener Željezničara

Mulalić: Ne dozvoliti Zeti da se "razmaše"

A. Beganović

U 1. pretkolu Evropa lige sutra će na Grbavici snage odmjeriti Željezničar i crnogorska Zeta.

Plavi s obzirom na rejting u ovaj duel ulaze kao favoriti, no Zeta nije naivna ekipa i svako opuštanje moglo bi skupo koštati izabranike Slavka Petrovića.

Sa ovom konstatacijom se slaže i nekadašnji trener Željezničara koji je u prošloj sezoni predvodeći Dečić sa Zetom odigrao tri susreta iz kojih je kao pobjednik izašao dva puta.

"Zeta nije naivna ekipa, vjerujte mi kad to kažem. Igrao sam sa njima tri puta i dobro znam njihove mane i kvalitete. Željo igra protiv prvaka države, Zeta je samo zbog loše administracije ostala bez titule. Na terenu su osvojili više bodova od Budućnosti", za SportSport.ba ističe Mulalić koji trenutno radi kao šef struke Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Nekadašnji trener Željezničara smatra da Zeta može biti opasna ukoliko se njenim fudbalerima dozvoli da se "razmašu".

"Ne znam šta su planirali iz stručnog štaba Želje, kako su skautirali protivnika i kako će postaviti igru. Međutim, znam da će Željo imati mnogo problema ukoliko dozvoli Zeti da igra svoju igru. Ukoliko se fudbalerima Zete ostavi prostora u sredini i ukoliko budu imali dobar posjed, mogu napraviti dosta problema. Radi se o mladoj ekipi kojoj igranje pred ispunjenim tribinama može biti veliki problem. Zato bi bilo dobro kada bi na otvaranju meča Željo postigao pogodak", govori Mulalić i dodaje:

"Željezničaru želim sve najbolje, svi znate kakve osjećaje imam prema tom klubu. Nadam se da će Željo igrati u 2. pretkolu kako radi samog Želje, tako i radi navijača, te rejtinga bh. fudbala, a volio bih i da se prođe radi kolege na klupi koji se nalazi pred ogromnim pritiskom".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi