"Ne može u Zvezdu, igrao je za Zrinjski i nema renome"

Diarru su odbili na Marakani

"Ne može u Zvezdu, igrao je za Zrinjski i nema renome"

Ljubitelji domaćeg fudbala vjerovatno još uvijek dobro pamte Laminea Diarru, senegalskog napadača koji je nekada pružao fantasične partije u dresu Zrinjskog.

Ovaj fudbaler je u Zrinjski stigao 2005. godine i u Mostaru je proveo dvije godine, nakon čega je napravio transfer u portugalski Beira Mar. No, ubrzo je uslijedio povratak na Balkan i potpis za Partizan, za koji je od 2007. do 2012. godine odigrao 112 utakmica i postigao 56 pogodaka.

Malo je poznato da je Diarra 2006. godine bio ponuđen Crvenoj zvezdi, ali su ga u tom klubu odbili uz obrazloženje da "igranje za Zrinjski nije nikakav garant da će biti dobar i u Zvezdi". U nekadašnjem prvaku Evrope su tvrdili da jedan fudbaler Zrinjskog, pa čak i najbolji strijelac, ne može imati renome da zaigra za Crvenu zvezdu, ali su se gadno prevarili.

Diarra je u dresu Partizana postao prava noćna mora za Zvezdu, kojoj je u derbijima zabio veliki broj golova. Postao je jedan od najomiljenijih igrača među Grobarima, koji ga i danas pamte po dobrom.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Prilikom napuštanja Partizana, najvatreniji navijači crno-bijelih su mu priredili emotivan rastanak, a Diarra je kasnije igrao u turskom Antalyasporu i Goztepeu, te Al Shababu. Upisao je čak i jedan nastup za A reprezentaciju Senegala.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi