"Nemamo veze sa namještanjem utakmica"

NK Široki Brijeg se oglasio

"Nemamo veze sa namještanjem utakmica"

E. Škorić

Jučer je njemačka televizijska kuća ARD objavila vijest o navodnom namještanju prve utakmice prvog pretkola Evropske lige Olimpija-Široki Brijeg (0:2), a sa Pecare su putem službene internet stranice demantirali takve navode.

NK Široki Brijeg u saopćenju objavljenom na službenim stranicama kluba demantirao je te navode.

"U dvije utakmice apsolutno smo nadigrali Olimpiju i zasluženo prošli dalje. Sportskom borbom došli smo i do 2:2 rezultata protiv Austrije u Beču u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige. Lansiranjem vijesti ARD-a prije naše uzvratne utakmice u četvrtak nanosi se velika šteta našem klubu i pokušava skrenuti pozornost s priprema za utakmicu. Odlučno odbacujemo svaku pomisao da klub ima ikakve veze s namještanjem rezultata spomenute utakmice", saopćeno je iz kluba, koji je pozvao mjerodavna tijela UEFA-e i državna tijela da istraže sve indicije ako one postoje.

Podsjetimo, jučer smo kontaktirali i šefa stručnog štaba Širokog Brijega, Ivu Ištuka, koji nam je kazao:

"Nemam pojma o tome i evo prvi put to čujem od vas. Mogu vam garantovati da Široki Brijeg nema veze sa takvim navodima. Naprotiv, mi izbjegavamo takve stvari i oštro ih osuđujemo. Odigrali smo pošteno te utakmice sa Olimpijom i zasluženo smo prošli dalje".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.