Objasnio mu neke stvari: Dani Alves ponovo provocira Ramosa

Čeka se odgovor igrača Real Madrida

Objasnio mu neke stvari: Dani Alves ponovo provocira Ramosa

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves prošlog ljeta odlučio je napustiti Barcelonu i karijeru nastaviti u Juventusu, ali još uvijek često govori o igračima Real Madrida.

Poznato je da je Alves tokom svog dugogodišnjeg boravka na Nou Campu često znao da svojim izjavama provocira igrače i navijače Reala, a odlazak u Juventus ga nije spriječio da to nastavi. Naime, Brazilac je jučer komentarisao odlazak Sergija Ramosa iz Seville gdje su nekada zajedno igrali.

"Pogrešno je što je Ramos meta uvreda s tribina u Sevilli, ali ni on nije u poziciji da od tih navijača traži respekt. On nije niša postigao i ostvario u Sevilli da ne slavi golove protiv njih ili da traži izvinjenje od navijača kad ga postigne. Ja sam bio tamo šest godina i osvojio sam mnogo trofeja", rekao je Alves, te nastavio:

"Sjećam se da je Ramos nekoliko dana prije odlaska u Real Madrid navijačima poručio da voli Sevillu, te da neće otići. Onda je nakon nekoliko dana potpisao za Real. Zbog tih riječi nikada neće biti dočekan u Sevilli onako kako bi on želio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi