Ostaje u Premiershipu: Defoe našao novi klub
Foto: EPA

Dogovorio sve s Bournemouthom

Ostaje u Premiershipu: Defoe našao novi klub

E. Čaušević

Iskusni engleski napadač Jermain Defoe odlučio je napustiti Sunderland na kraju ove sezone jer ovaj klub nije uspio ostati u Premiershipu.

Defoe iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je pokazao da ima još mnogo toga za ponudit. Ovaj 34-godišnji napadač nije želio naredne sezone da igra u Championshipu, te je napustio Sunderland. Ipak, zahvaljujući sjajnim utakmicama ekspresno je dobio nekoliko ponuda.

Engleski mediji objavili su danas da je Defoe dogovorio sve s Bournemouthom s kojim će potpisati ugovor prvog dana ljetnog prelaznog roka. Defoe je dogovorio trogodišnji ugovor prema kojem će sedmično zarađivati 65.000 funti.

Iskusni napadač je bio u kontaktu s West Hamom, ali na kraju od povratka u nekadašnji klub nije bilo ništa. Izbor na Bournemouth pao je zbog toga što je ovaj klub jedini ponudio višegodišnji ugovor u odnosu na ostale koji su ovom napadaču nudili saradnju na jednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi