Hrvatska sa Španijom, Srbija sa Italijom

Kvalifikacione grupe za U21 EP 2017.

Hrvatska sa Španijom, Srbija sa Italijom

Danas je u Nyonu sa početkom u 9 sati obavljen žrijeb kvalifikacionih grupa za U21 Evropsko prvenstvo koje se 2017. godine igra u Poljskoj.

Kao što već znamo, naša reprezentacija smjestila se u grupu 9 sa Engleskom, Švicarskom, Norveškom i Kazahstanom. Ništa manje zanimljivo neće biti ni u ostalim grupama u kojim je žrijeb spojio neke vrlo respektabilne i jake mlade selekcije.

Hrvatska mlada reprezentacija će u okvir Grupe  6 igrati sa Španijom dok će se u Grupi 2 Srbija, između ostalog, susresti sa Italijom i Slovenijom.

Crna Gora će igrati protiv Češke Reblike i Belgije dok će Makedonija imati vrlo težak zadatak u grupi sa Francuskom, Ukrajinom i Škotskom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grupa 1: Češka Republika, Belgija, Crna Gora, Moldavija, Latvija, Malta
Grupa 2: Italija, Srbija, Slovenija, Republika Irska, Litvanija, Andora
Grupa 3: Francuska, Ukrajina, Škotska, Island, Makedonija, Sjeverna Irska
Grupa 4: Portugal, Izrael, Grčka, Mađarska, Albanija, Lihtenštajn
Grupa 5: Danska, Rumunija, Armenija, Vels, Bugarska, Luksemburg
Grupa 6: Španija, Švedska, Hrvatska, Gruzija, Estonija, San Marino
Grupa 7: Njemačka, Rusija, Austrija, Finska, Azerbejdžan, Farski Otoci
Grup 8: Holandija, Slovačka, Turska, Bjelorusija, Kipar
Grupa 9: Engleska, Švicarska, Norveška, BiH, Kazahstan

Prvo kolo kvalifikacija će biti na rasporedu od 23. do 31. marta 2015 godine i ciklus će trajati sve do 11. oktobra naredne godine. Reprezentacije koje izbore baraž će svoje mečeve odigrati 7. i 15. novembra 2016. godine kada će biti poznati i posljednji putnici na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.