Pavlović: Srbija posjeduje veliki kvalitet

Član U-17 reprezentacije Srbije

Pavlović: Srbija posjeduje veliki kvalitet

D. Vejo

Član Željezničar Sport tima i reprezentacije Srbije do 17 godina Banjalučanin Jovan Vladimir Pavlović, dobio je poziv selektora Perice Ognjenovića za predstojeće prvenstvo Evrope koje će se održati u maju mjesecu u Hrvatskoj.

Orlići se nalaze u grupi C sa Bosnom i Hercegovinom, Njemačkom te Republikom Irskom, a mladi Banjalučanin smatra kako prolaz u narednu fazu takmičenja ne bi trebao biti pod znakom pitanja.

"Ova generacija posjeduje veliki kvalitet. Mislim da ćemo grupu proći bez većih poteškoća. U eliminacionoj fazi takmičenja pokazat ćemo pravu vrijednost. Vjerujem da smo bolji tim od BiH i Irske, dok se sa Nijemcima možemo ravnopravno nositi. Nadam se da ćemo to pokazati i na terenu", ističe Pavlović.

Međutim, Banja Luka neće imati samo jednog predstavnika na prvenstvu u Hrvatskoj. Boje BiH branit će Milan Šikanjić kojem je matični klub beogradska Crvena zvezda.

"Dobro se poznajemo, prijatelji smo. Ali ovo je fudbal i na terenu nema pardona", poručuje Banjalučanin.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj za uzrast do 17 godina počinje trećeg maja, a na istom će svoje učešće zauzeti 16 selekcija podijeljenih u četiri grupe.

Podsjetimo, mladi Pavlović svojim igrama u dresu Željezničara je privukao pažnju beogradskog Partizana koji pomno prati njegov rad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi