Pet golmana u utrci za FIFA-in tim godine

Ko će biti najbolji?

Pet golmana u utrci za FIFA-in tim godine

Svjetska krovna kuća fudbala, FIFA i Unija profesionalnih fudbalera svake godine biraju najbolji fudbalski tim. 

U sklopu liste od 55 fudbalera, koliko se nalazi na listi, a koja će biti poznata prvog decembra, našlo se i pet golmana. Unija profesionalnih fudbalera objavila je listu kandidata na golmanskoj poziciji. 

Svoje mjesto na listi zauzeli su Manuel Neuer koji je pobijedio prošle godine i veliki je favorit za novu pobjedu. Osim Neuera na listi se nalaze i Claudio Bravo, Thibaut Courtois, peterostruki pobjednik, Iker Casillas, te Gigi Buffon, koji je pobijedio dva puta i jedini je koji je bio na listi svaki put od 2005. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.