Petković i Lulić po treći put zajedno?

Bh. stručnjak možda preuzme Lazio

Petković i Lulić po treći put zajedno?

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački stručnjak Vladimir Petković (48) mogao bi biti novi trener rimskog Lazija.

Iako su u kombinacijama za novog trenera nebesko-plavih brojna velika imena, između ostalih Carlos Dunga, Gianfranco Zola, Rodgers, svakako se jedno ističe, a i ne spominje se tako često - Vladimir Petković.

 

Naš stručnjak je vodio Samunspor u Turskoj prošle sezone, no klub je ispao iz lige i Petković je brzo pronašao posao u Sionu. Vodio ih je u prvom susretu doigravanja za opstanak u ligi i klub je u prvoj utakmici savladao Aaarau s 2:0, a večeras se igra uzvrat.

 

Ugovor sa Sionom ga veže još sezonu i pol, no očito je da Petković zna za interes Lazija i nema sumnje da bi rado prihvatio ovakav izazov.

 

Petković je trener koji je poznat po agresivnom i napadačkom načinu igranja nogometa, a igra s taktikom 3-4-3.  Govori nekoliko jezika: hrvatski, engleski, španjolski i italijanski. Trenirao je Bellinzonu, Lugano i Young Boys u Švicarskoj.

 

Kao igrač je nastupao za FK Sarajevo, Koper, ion, Bellinzonu, Locacrno... 

 

Zanimljivo je da će, ako preuzme Lazio, Petković po treći put raditi sa bh. reprezentativcem Senadom Lulićem. Ovaj stručnjak je Lulića i otkrio u Bellinzoni, a zatim ga je doveo u Young Boyse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Istina, ja sam otkrio Lulića", jednom je prilikom izjavio Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.